AKTA KAWASAN LARANGAN DAN TEMPAT LARANGAN 1959 PDF

and Places Act [4] and Black Book [5], agency‟s Security .. [4] “Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan ,” CGSO: Akta. Penyimpanan barangan mudah terbakar dan barangan berbahaya .. Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan [Akta ]; dan. Akta Kawasan dan Tempat Larangan Pelabuhan Samalaju telah diisytiharkan sebagai kawasan larangan dan tempat larangan di bawah Akta Kawasan.

Author: Talmaran Madal
Country: Niger
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 9 April 2010
Pages: 318
PDF File Size: 17.18 Mb
ePub File Size: 6.49 Mb
ISBN: 378-7-17220-998-6
Downloads: 36645
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagaran

Sebarang penggambaran di dalam Kompleks Seri Perdana adalah tidak dibenarkan. Dilarang membawa sebarang senjata yang merbahaya masuk ke dalam kawasan Kompleks dan jika senjata dibawa, ia perlu diisytiharkan dan disimpan di Balai Kawalan Utama.

PM bersama Ketua-ketua Kaum Tempa. Semua pelawat perlu memakai pakaian yang sopan tidak dibenarkan berseluar pendek, berselipar dan pakaian yang terdedah. Bagi keselesaan para pelawat, prosedur keselamatan Kompleks Seri Perdana perlu dipatuhi setiap masa.

Pelawat juga tidak dibenarkan merayau-rayau ke kawasan yang tidak dibenarkan dan pelawat-pelawat akan mengikuti laluan yang dibenarkan sahaja dan diawasi anggota keselamatan. Semua lraangan adalah bertanggungjawab terhadap keselamatan diri dan barang-barang sendiri semasa berada di dalam kawasan Kompleks.

  GURPS RITUAL PATH MAGIC PDF

Pelawat tidak dibenarkan membawa masuk apa jua binatang peliharaan ke dalam kawasan Kompleks. Seri Perdana dibina padadi atas tapak seluas Dewan Jamuan Khas Dewan ini terletak berhadapan dengan Bilik Tetamu Khas dan digunakan untuk majlis jamuan rasmi Ketua-ketua negara, Ketua-ketua kerajaan dan Pembesar-pembesar luar dan dalam negara.

Bintulu Port Holdings Berhad | Protected Areas and Protected Places

Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang beg ke dalam Kompleks. Selaras dengan prinsip Seri Perdana sebagai kepunyaan kawasqn, bahagian-bahagian tertentu Seri Perdana iaitu Blok Protokol dan Blok Bankuet dibuka kepada orang ramai. Dewan ini mampu memuatkan seramai 60 orang tetamu. Kompleks Seri Perdana merupakan kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia dan tempat menyambut serta meraikan majlis-majlis bersama Ketua-ketua negara, Ketua-ketua Kerajaan, Pembesar-pembesar negeri dan orang ramai.

Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang makanan, minuman atau merokok di dalam kawasan Kompleks.

Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan (Disemak – )

Kenderaan perlu ditempatkan di parkir luar kawasan Kompleks yang telah disediakan, kecuali dengan kebenaran khas Pengurusan Seri Perdana. Terletak di Persiaran Seri Perdana, Presint 10 Putrajaya, kompleks ini mencerminkan keunggulan seni bina, landskap dan reka bentuk yang menggabungkan warisan sejagat reka bentuk Melayu, Islam dan Tempwt.

  AKTA DUTI SETEM 1949 PDF

Pengambilan gambar di kawasan atau dalam bangunan di Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana adalah tidak dibenarkan kepada semua pelawat berkumpulan atau individu kecuali tempat yang larxngan sahaja dengan pengambilan gambar hanya kepada jurugambar yang dilantik oleh pihak Pengurusan Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana sahaja. Semua pelawat adalah tidak dibenarkan membawa apa-apa bentuk kamera atau telefon berkamera ke dalam kawasan Kompleks.

Galeri Ruang pameran koleksi hadiah, anugerah dan cenderahati yang diterima oleh Perdana Menteri daripada Pembesar-pembesar luar dan dalam negara.

Selain itu, ianya juga digunakan untuk perbincangan tertutup dengan Ketua-ketua negara dan Ketua-ketua kerajaan. Pelawat dikehendaki sentiasa mematuhi setiap arahan yang dikeluarkan oleh Pihak Berkuasa dari masa ke semasa. Dewan Bankuet Dewan ini digunakan untuk meraikan tetamu negara dan mampu memuatkan hingga orang tetamu.