BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Mikagar Zulkibei
Country: Iran
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 27 July 2017
Pages: 262
PDF File Size: 12.37 Mb
ePub File Size: 2.5 Mb
ISBN: 975-8-40391-411-7
Downloads: 65167
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vijind

Svaki dan po sat vremena.

Govorim spanjolski i francuski. E, sad je pitanje u kojoj mjeri? Rezime “Gramatika bosanskoga jezika” na prvi pogled izgleda kao prva ovovremena “reprezentativna” gramatika bosanskog jezika, koju preporucuje njen obim, lijepe tvrde korice i visoki naucno-strucni status njenih autora.

Bosanski jos pravolis ne znam, ali preda mnom su jos tri godine i vodit cu se svojim poslovnim i moralnim nacelima. Naprimjer, kako na japanskom znaci proslosta ima znaci sad. Shvatam to kao posljedicu dugogodisnjeg komunistickog rezima koji je vladao u vasoj zemlji. Sa gospodinom Amirkhalyjem napravili smo minutni intervju bez pomoci prevodioca. Diplomatska misija ambasadora traje cetiri godine. Tako na primer ‘On se boji groma’, ‘Ona stoji pored groba’ str. Moje je misljenje da ukoliko boravite u nekoj zemlji dugo godina, onda velicina i znacaj jezika ne bi trebali odredjivati limite diplomatama u kojoj mjeri da nauce taj jezik.

Pravopks fizicki je zapravo stigao tek z No, ima u planu.

  ALESIS MICROVERB 3 MANUAL PDF

Ispravno pisanje

Recimo, nedavno sam boravio u Bihacu sa nekoliko ministara. Remember me on this computer. Uffe Wolffhechel, ambasador Kraljevine Danske: Cim otvorite knjigu, doceka vas razocarenje: The E-mail message field is required. No, sa BiH je drugi slucaj.

Zbog toga nije bilo vremena za brze jezicke pripreme.

As a final point, numerous different solutions offered by different textbooks, manuals, guidelines and Bosnian language dictionaries, have to be harmonised since the current state of play provides for extensive confusion and even aversion towards Bosnian language in general.

The name field is required. No warranty is given about the jwzika of the copy. Ne mogu to razumjeti jer divno je kada ljudi govore razlicitim akcentima. E vo jednog pitanja za ljubitelje zagonetki i kvizova. Ja razmisljam na ovaj nacin jer misiju ne smatram samo formalnom stvari. Preview this item Preview this item. Rezime Reprint – izdanje udzbenika bosanskog jezika za srednje skole iz Veliki iskorak za nauku, pa onda: I cim je stigao, potrazio je profesora bosansk jezika.

Tako bih volio citati poeziju na vasem jeziku.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Medjutim, ako se radi bez kompjutera, potrebno je mnogo vremena i truda da bi se napravio registar, pa je to nekim Bosancima previse zahmetli! U nominativu plurala imaju nastavak -a … Glagol jesam ima samo prezent. Inace, poznavanje bosanskog za moj je posao veoma vazno, ali zelim i citati novine, gledati vijesti i razgovarati sa ljudima. Govorim i ruski, kojeg sam naucio za vrijeme mog diplomatskog boravka u Rusiji.

Thor Gislesen, ambasador Kraljevine Norveske: Kad sam prvi put uzeo Oslobodjenje u ruke, da bih ga procitao od korica do korica, bilo mi je potrebno osam sati. Ahmet Erozan, ambasador Republike Turske: Mitsunori Namba, ambasador Japana: U toku studiranja jezlk sam francuski jezuk engleski. Bosnisch wird von ca.

  KOLEDOKOLITIASIS ADALAH PDF

Finding libraries that hold this item Please re-enter recipient e-mail address es. U BiH je dosao prije godinu dana i jos uvijek zbog kolicine posla u ambasadi nije uzeo casove bosanskog. Volio bih da naucim bosanski jer to je slavenski jezik, a ako bih njega savladao, to bi mi otvorilo vrata za ucenje drugih slavenskih jezika. To ne znaci da ja s vremena na vrijeme ne naucim pokoju frazu na vasem jeziku koja bi mi posluzila u prodavnici, taksiju.

PRAVOPIS BOSANSKOG JEZIKA PDF

Pokusao sam nauciti indijski, ali mi to nije poslo za rukom, izuzev par fraza. Na poslovne sastanke obavezno vodi svog prevodioca, a u neoficijelnim razgovorima ponekad se posluzi i nekom bosanskom rijeci. I sa Bosnom je isti problem.

Sahinpasic; Sarajevo, BiH; Januar Recimo, ne mozete tacno osjetiti sta se desava medju stanovnistvom. Zasto je turski ambasador nezenja? Balkanika — Balkanski pretrazivac. Bosanski jezik je jako tezak iz razloga sto ima sedam padeza i stalno morate paziti na promjene da biste govorili ispravno.